Het verzekeren van je auto

Je auto verzekeren: het is niet de leukste klus, maar het moet gebeuren. Een autoverzekering is verplicht in Nederland, maar dat betekent niet dat alle keuzes voor je gemaakt zijn. Er komt nogal wat kijken bij het kiezen van de perfecte autoverzekering en het is belangrijk dat je je goed verdiept in dit onderwerp voordat je een keuze maakt. Dat is precies wat het doel is van dit blog. Hier vind je alles wat je moet weten over autoverzekeringen. Zo kun jij makkelijk een keuze maken voor de perfecte autoverzekering. 

Inhoudsopgave

    Wat zijn je opties?

    Het belangrijkste om te weten is de verschillende opties die je hebt qua verzekeringen. Een WA-verzekering is wettelijk verplicht, maar dat is niet de enige optie. Naast een WA-verzekering heb je ook nog WA+ en All Risk. Een WA-verzekering biedt minimale bescherming. Deze verzekering dekt alleen schade aan anderen. Alle schade aan je eigen auto komt voor jouw rekening. Dat is niet ideaal. Bij een WA+ verzekering wordt er ook bepaalde schade aan je eigen auto gedekt, zoals schade door brand of diefstal. Bij een All Risk verzekering wordt vrijwel alle schade aan je eigen auto gedekt, zelfs als je zelf een ongeluk veroorzaakt. 

    Lees verder na de afbeelding.

    Auto in de ochtendzon in Nederland

    Wat past het beste bij jou?

    Een All Risk verzekering biedt dus de beste bescherming, maar dat is dan natuurlijk ook de duurste optie. Niet iedereen heeft een All Risk verzekering nodig, voor sommige auto’s is het simpelweg niet nodig. De algemene regel is dat voor auto’s tot 6 jaar oud All Risk de beste keuze is. Als je auto tussen de 6 en 9 jaar oud is, dan kun je het beste voor WA+ kiezen. Voor oudere auto’s is WA voldoende. Natuurlijk is dit maar een vuistregel. Als je een klassieke auto rijdt met een hoge dagwaarde, is een All Risk verzekering misschien ook verstandig. Naast deze drie opties heb je ook nog de mogelijkheid om voor een aanvullende verzekering te kiezen. 

    De maandelijkse premie

    Wat ook goed is om te weten is dat de maandelijkse premie per persoon verschilt. Deze premie wordt namelijk berekend aan de hand van een aantal factoren. Er wordt gekeken naar je leeftijd, je rijervaring, je woonplek, het type auto en natuurlijk het soort verzekering dat je kiest. De reden dat deze factoren worden meegenomen, is omdat dit invloed heeft op het risico dat je loopt. 

    Eerste publicatie op: 15 september 2024
    Geschreven door: Team Kennisdomein
    Van Kennisdomein
    Team Kennisdomein bestaat uit specialisten die hun sporen hebben verdiend. Het team zorgt voor invulling van Kennisdomein vanuit de passie voor schrijven en het delen van kennis met anderen. De specialisten willen graag meer inzicht creëren in tal van onderwerpen zodat...
    Meer informatie

    Aanbevolen artikelen

    Futuristische afbeelding van een vrouw
    Producten kopen
    Nieuw en hot: Artificial Intelligence, oftewel AI. Als je goed wilt kunnen werken met AI, dan kan je kieze...
    Vrouw die nadenkt over aankoop warmtepomp
    Producten kopen
    Het vervangen van de gasketel en het plaatsen van een warmtepomp kan onwijs interessant zijn. Toch kwamen ...
    Bouwvakker eten in schaftwagen
    Producten kopen
    Je ziet ze vaak staan: schaftwagens. Meestal bij een bouwplaats maar ook wel op andere plekken zoals tijde...
    Meer artikelen over Producten kopen