Een schaftwagen voor je personeel 

Je ziet ze vaak staan: schaftwagens. Meestal bij een bouwplaats maar ook wel op andere plekken zoals tijdens werkzaamheden in de groenvoorziening. Overal waar buiten wordt gewerkt is een schaftwagen belangrijk. Mensen die buiten werken worden blootgesteld aan andere en meer invloeden van buiten dan arbeidskrachten die binnen werken. Een schaftwagen is voor hen belangrijk. Het bevordert het gevoel van welzijn, leidt tot een prettigere samenwerking tussen collega’s en vermindert ziekteverzuim. Een schaftwagen kopen biedt dus heel wat voordelen. 

Inhoudsopgave

    Buiten werken, binnen opladen

    Buiten werken vraagt vaak extra inspanning van je personeel. Het is koud, het regent, het waait, het is warm of dit gebeurt allemaal op één dag. Niet ongewoon in Nederland. Een schaftwagen is een plek waar je even uit de weersperikelen kunt zijn. Even rustig zitten, een boterham eten, bijpraten en afkoelen of opwarmen. Even uit de wind. Opladen zogezegd. En niet alleen opladen van jezelf maar óók van je telefoon. 

    Lees verder na de afbeelding.

    Bouwvakker eten in schaftwagen

    Voorzieningen bij de hand

    Als je buiten werkt, heb je geen voorzieningen bij de hand. Even een kop thee of koffie pakken, naar het toilet gaan of ander gereedschap pakken is er niet bij. Met een schaftwagen wel! Natuurlijk hangt het van de soort schaftwagen af, maar warmte en voorzieningen voor koffie en thee zijn standaard aanwezig. Die voorzieningen kun je uitbreiden met bijvoorbeeld een toilet en/of een magazijn of kantoor. 

    Soorten schaftwagens

    Wil je een schaftwagen kopen dan is de eerste vraag hoe groot deze moet zijn. Ze zijn er vanaf 6 personen tot wel 14 personen. De lengte varieert van 3 tot 6 meter. Voor het vervoer over de weg zijn er ook meerdere mogelijkheden, daarover later meer. 

    Er zijn verschillende opties voor het kopen van een schaftwagen:

    • Schaftwagen met alleen zitplaatsen
    • Schaftwagen met  uitbreiding met toiletruimte 
    • Schaftwagen met uitbreiding met magazijn
    • Schaftwagen met uitbreiding kantoor
    • Schaftwagen met zitplaatsen en meerdere uitbreidingen, bijvoorbeeld met toiletruimte en magazijn

    Daarnaast heb je de keuze uit een rond of plat dak en kan je kiezen voor extra goede verlichting voor gebruik van de wagen gedurende de nacht. 

    Meer over het dak, zitbanken, zonnepanelen en chemisch toilet

    Een rond of plat dak maakt voor de kwaliteit van het dak niet uit. Isolatie en waterafdichting zijn wat dat betreft gelijk. Het is puur verschil in smaak.

    Wat de zitplaatsen in de schaftwagen, ook wel keet genoemd betreft: ook banken zijn toegestaan.
    Zonnepanelen: kies liever voor flexibele zonnepanelen. Deze zijn beter bestand tegen schade. 
    Chemisch toilet in de schaftwagen: het is comfortabeler, het oogt beter dan een losse toiletvoorziening en leidt tot minder schade als gevolg van vandalisme. 

    Schaftwagen voor langzaam en snelverkeer

    Besluit je een schaftwagen te kopen, dan is een van de beslissingen die je moet nemen of je gebruik wilt maken van snelverkeer of langzaam verkeer. 

    Kies je voor langzaam verkeer, dan mag je keet alleen worden vervoerd met behulp van een tractor. Op eigen terrein kan je wel de auto gebruiken. 

    Met snelverkeer ben je veel flexibeler en dat is dan ook de beste keuze als je regelmatig en over grotere afstanden de schaftwagen wil kunnen verplaatsen. Je kunt dan gebruikmaken van de normale snelwegen. 

    Eerste publicatie op: 26 juli 2024
    Geschreven door: Team Kennisdomein
    Van Kennisdomein
    Team Kennisdomein bestaat uit specialisten die hun sporen hebben verdiend. Het team zorgt voor invulling van Kennisdomein vanuit de passie voor schrijven en het delen van kennis met anderen. De specialisten willen graag meer inzicht creëren in tal van onderwerpen zodat...
    Meer informatie

    Aanbevolen artikelen

    Jonge vrouw aan het slapen
    Producten kopen
    Dit is een betaald partnerschap met HEMA.Een goede nachtrust is van cruciaal belang voor ...
    Auto in de ochtendzon in Nederland
    Producten kopen
    Je auto verzekere...
    Futuristische afbeelding van een vrouw
    Producten kopen
    Nieuw en hot: Artificial Intelligence, oftewel AI. Als je goed wilt kunnen werken met AI, dan kan je kieze...
    Meer artikelen over Producten kopen